Rutte en Schultz van Haegen op missie naar Rusland


Van 19-21 oktober 2011 hebben minister-president Rutte en de minister van Infrastructuur en Milieu, Schultz van Haegen, een bezoek gebracht aan de Russische Federatie (Rusland) voor een economische missie. Het doel was onder andere om Nederlandse en Russische bedrijven met elkaar in contact te brengen en bestaande contacten te versterken. In Moskou worden seminars met business meetings en een ronde tafel met CEO's van grote bedrijven georganiseerd gericht op de gebieden van: biomassa, gezondheidszorg / medische technologie, energie (opslag en transport) en luchthavenontwikkeling.
In St. Petersburg (zusterstad van Rotterdam) werd eveneens ronde tafel bijeenkomsten en business meetings, gerelateerd aan de hieronder genoemde onderwerpen en thema’s, georganiseerd, en worden projecten bezocht.

31 oktober 2011 - Imaka-lezing - Groningen

Brandganzen op Nordenskjöldkusten – Spitsbergen
Lezing Jouke Prop en Eva Woltjer
19.30 u. / Arctisch Centrum / A-weg 30 - ingang H. Colleniusstraat
9718 CW Groningen /T.: 050 3636834 / Entree: € 2,-

Ruim 30 jaar doet Dr. Jouke Prop onderzoek naar brandganzen op Nordenskjöldkusten op Spitsbergen; de laatste jaren samen met Eva Woltjer. Sinds een paar jaar krijgen ze steeds vaker bezoek van ijsberen die zich te goed doen aan de ganzeneieren. Is dit een gevolg van de versnelde klimaatveranderingen?(gewijzigd: 10.11.2011)