13 september 2013 - Den Haag - Drumceremonie


10.00 ! uur - Schalk Burgerplein
Vredesboom, Wijkpark Transvaal,
Den Haag

Voor de drumceremonie komen drie leden van de Haudenosaunee naar de ceremonie. Daarvoor moest eerst toestemming van de minister van Buitenlandse Zaken komen! Oren Lyons (faithkeeper Onondaga), Kenneth Deer (Mohawk) and Joe Deom (Mohawk) kunnen nu met hun eigen Haudenosaunee paspoorten Nederland bezoeken. 
Dit jaar is er bijzondere aandacht voor het 400 jaar oude vriendschapsverdrag tussen Nederland en Haudenosaunee (confederatie van Six Nations: Mohawk, Oneida, Onondaga, Cayuga, Seneca en Tuscarora). 
Op 9 augustus 2013 werd dat door de Nederlandse Consul-Generaal in New York meegevierd.

Foto: The Atlantic©Melissa Taub
Sinds 2010 vraagt het Nederlands Samenwerkingsverband voor Inheemse Volken op 13 september met een drumceremonie gezamenlijk om aandacht van de Nederlandse regering en politiek voor het naleven van de VN-Verklaring over de Rechten van Inheemse Volken
Op 13 september 2007 werd deze verklaring na ruim 20 jaar onderhandelen aangenomen door de Verenigde Naties. Wereldwijd worden de rechten van inheemse volken echter nog steeds ernstig geschonden. Het samenwerkingsverband bestaat uit Nederlandse organisaties die zich inzetten voor het naleven van de rechten van inheemse volken. 
ny.the-netherlands.org  honorthetworow.org www.theatlantic.com